MAMADOU DIOP

IMG-20170328-WA0006

Als 19 anys inicia els estudis d’Art: Cant, Teatre i Dansa Tradicional Senegalesa a Diourbel. Participa en activitats culturals i de sensibilització social dins l’Associació per al Desenvolupament ADKCIF de Keur Cheik Ibra Fall.

Al 2002 se forma en Jazz, Afrojazz i Escriptura coreográfica. Així mateix es forma en Tècniques teatrals, composició i improvisació.

L’any 2003 se titula en creació basada en Dansa urbana. Format com a contacontes.

Al 2007 participa al Festival Jeune Ballet Templin a Mónaco i després obté un paper a l’espectacle Waxtaan.

Participa com a coreógraf i intérpret al Fesnac (Festival Nacional de les Arts i Cultures de Senegal).

Sel·leccionat al 2008 per a interpretar l’homenatge a Maurice Béjart a l’espectacle “ Sacre du Printemps” a Sant Louis i Dakar, Senegal.

Del 2005 al 2010 forma part de la compañía internacional Jant-Bi, amb qui realitza gires, col·laboracions i intercanvis de formació sobre arts escèniques d’altres estils i continents.

Estudia tècniques d’elaboració i anàlisi de projectes culturals al 2009. L’any 2011, ja a Mallorca, estrena l’espectacle Tocfusió, obra que agrupa ballarins de dansa clàssica, contemporània, flamenc i africà. Treballa en animació turística a diferents indrets de l’illa.

Actualment imparteix classes de dansa africana per a famílies, per a infants en centres educatius de primària i secundària i per a adults (Alaró i Palma).